Jamna

Jamna is vanaf het eerste uur betrokken geweest met U Onbeperkt omdat zij belangeloos voor ons wilde tolken wanneer nodig voor mensen van Marokkaanse komaf en zij spreekt ook Berbers en beheerst goed de Nederlandse taal. Dit wil zij nog steeds voor ons blijven doen.

Moeder van 4 zoons waarvan Abdel Jabbar de jongste is. Abdel Jabbar is meervoudig beperkt.

Omdat Jamna dus moeder is van een gehandicapt kind heeft zij veel vaardigheden ontwikkeld die het leven van Abdel Jabbar heel waardevol maken.

Jamna is geen onbekende binnen haar eigen woonomgeving, veel inwoners hebben al wel eens met Jamna te maken gehad als betrokken buurtbewoner.

Zo geeft Jamna boks lessen aan meisjes in de wijk Overvecht en is zij betrokken bij vele activiteiten vanuit het buurthuis De Boog. Zij zet zich volop in als vrijwilligster in de wijk en verrijkt hiermee van velen hun leven. Jamna vindt dit alleen maar fijn om te doen en zegt dan ook dat juist deze mensen haar sterk houden.

Ondanks dat Abdel Jabbar niet kan praten weet zijn directe leefomgeving, zijn familie, de schoolleiding en bekenden maar al te goed wat Abdel Jabber bedoelt. Jamna is hierdoor ook getraind om een goed verstaander te zijn, want aan een half woord heeft zij vaak al voldoende om te weten wat je bedoelt. Dit geldt dus niet alleen voor haar zoon maar hier heeft zij in haar dagelijkse communicatie ook profijt van.

Als er in de directe leefomgeving voor Abdel Jabbar iets ontbreekt waardoor hij niet op een gelijke wijze kan deelnemen dan onderneemt Jamna actie hierop en gaat niet afwachten tot het vanzelf verandert. Hierbij kan je denken aan een speeltuin om de hoek die niet is aangepast voor kinderen in een rolstoel en zij legde het contact met de NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) die het project hebben: De speeltuinbende. Een project wat zich er voor sterk maakt om middels beeldvorming inzicht te geven hoe je bestaande speeltuinen of nog aan te leggen speeltuinen leuk maakt voor alle gebruikers hiervan, zowel voor kinderen met als zonder beperking. Op deze manier wordt het mogelijk dat kinderen met en zonder beperking elkaar ontmoeten in hun eigen buurt.

Kinderen als Abdel Jabbar gaan vaak naar speciaal onderwijs wat niet altijd in de buurt geboden wordt en daardoor is de kans om vrienden te worden met de kinderen uit de eigen buurt al verkleind en een toegankelijke speeltuin is dus ook een ontmoetingskans voor ALLE kinderen.

Jamna deelt graag haar kennis met iedereen zo doet zij dit ook met U Onbeperkt. 
Wil je eens met Jamna van gedachten wisselen omdat zij jou inspireert of wil je meer weten hoe zij zaken heeft aangepakt met haar kind met een meervoudige beperking dan kan dit via info@uonbeperkt.nl of 0622033866. U onbeperkt zorgt verder voor de verbinding.