Voor Ernst Bosch geen geraniums!

Hij traint voor vele sportevenementen en om zo goed mogelijk in conditie te blijven. In 2016 doet hij mee met de Giro in Utrecht van 35 km in de vrije toertocht. Ernst is een geboren optimist die van iedere omstandigheid het beste weet te maken. Enkele jaren geleden heeft Ernst een dwarslaesie opgelopen door een ongeluk met zijn fiets.

Ernst gaat veel op stap en onderneemt eigenlijk van alles. Hij test voor het Solgu (Stedelijk Overleg Lichamelijk Gehandicapten Utrecht) op allerlei gebieden de toegankelijkheid – waar het gaat over het ergens kunnen komen met een rolstoel of ander hulpmiddel.

Ernst is in contact gekomen met U Onbeperkt omdat hij nog wel wat hulp kon gebruiken bij het organiseren vaan een buurtfeest. Ondertussen wordt voor het volgende buurtfeest de organisatie gecoördineerd door Ernst die in het eerste jaar slechts even een opstart nodig had.

Voor U Onbeperkt wordt Ernst 1 keer per maand geïnterviewd op de radio als gast namens U Onbeperkt bij het radioprogramma ‘Lunchpakket’ van Sonja van Stek op Bingo FM. Dit wordt iedere donderdag uitgezonden rond 12.15 uur. Ernst denkt samen met U Onbeperkt goed mee over hoe zijn eigen woonomgeving vanaf het begin vriendelijk voor iedereen ingericht kan worden, zodat hij de kans krijgt in een daadwerkelijke inclusieve samenleving welkom te zijn.

Ernst woont in een Fokuswoning in Leidsche Rijn.
Fokus staat voor vrijheid en gewoon wonen met een fysieke beperking of handicap.
Er zijn mensen 24 uur per dag aanwezig die assistentie kunnen verlenen. Assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen, zoals aan- en uitkleden, toiletgang en eenvoudige verpleegtechnische handelingen. De cliënt bepaalt wanneer, waarbij en hoe; 24 uur per dag, 7 dagen per week. Zo houdt Ernst zelf de regie over zijn leven!

Ernst Bosch burendag 2014, overzichtsfoto