hoiUtrecht

Hoi Utrecht is een inspirerende verhalen website over Utrechters die leven met een beperking of ziekte.

Neem maar eens een kijkje op www.hoiutrecht.nl! De website wordt gemaakt door schrijvers en redacteurs Wikke, Saskia, Marieke, Marco, Juultje, Judith, Ingrid, Elzemarie, Carmen, Carina en Barbara. Als U Onbeperkt zijn we verhalenpartner en verspreider van de wekelijkse verhalen van Hoi Utrecht. Dat doen we graag, want we staan namelijk aan de wieg van dit prachtige project!

Juultje Holla en Wikke Kuller kwamen elkaar tegen bij U Onbeperkt. Ze werkten toen aan de opdracht om de website van U Onbeperkt te ontwerpen en te laten bouwen. We hadden de wens om ook verhalen te delen op de website. Want veel mensen kénnen niet zoveel mensen met een handicap. Maar hoe kun je mensen in je buurt ondersteunen als je hun uitdagingen niet begrijpt? En wie zegt dat mensen met een beperking hulp nodig hebben? Misschien inspireren zij jou wel! Hoe kunnen we elkaar laten zien dat alle mensen kwaliteiten en talenten hebben? Juultje liet zich inspireren door de Amerikaanse website The Mighty (www.themighty.com).

Uiteindelijk bleek het toch te complex om allerlei verhalen in de website in te bouwen en kozen we voor een simpele vorm voor www.Uonbeperkt.nl. Maar het idee liet Juultje en Wikke niet los, en gelukkig maar! In de maanden erna hielpen een paar mensen van onze samenwerkingspartner Zorgverslimming (www.zorgverslimming.nl) hen bij het bouwen van een aparte verhalenwebsite. Al met al was Hoi Utrecht nog eerder in de lucht dan onze website die je nu bezoekt. En het resultaat mag er zijn! Nu, bijna twee jaar later, staan er vele tientallen inspirerende verhalen op www.hoiutrecht.nl. Je kunt je erop abonneren, dan krijg je een nieuwsbrief in je e-mailbox. En je kunt hen ook volgen op www.facebook.com/hoiutrecht.

hoiUtrecht.nl